Niels Colson

Bestuurder & CEO DD Engineering
Werkervaring

Bestuurder & CEO 
DD Engineering
2015 – …

Management Consultant
BearingPoint
2007 – 2014

Opleiding

Master in General Management
Vlerick Business School
2006 – 2007

Master of Science in Aerospace Engineering 
TU Delft
2000 – 2006


Na mijn studies aan de TU Delft in de richting Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en aan de Vlerick Business School kreeg ik de kans om mee een globale consultancy firm uit te bouwen in België.

Dit was een erg goede leerschool maar na 7 jaar besefte ik dat ik zelf eigenlijk minder impact op de organisatie had dan ik zou willen. Bovendien miste ik als ingenieur de link met techniek.

Op een bepaald moment contacteerde aim.group mij i.v.m. een mogelijke overname van een bedrijf (DD Engineering). Als ingenieur met een managementopleiding zagen ze in mij een ideale partner voor dit bedrijf. Voor mij was dit een nieuwe wereld: ik kende het bedrijf niet, noch de wereld van overnames, en al zeker niet de financiële kant ervan.

aim.group heeft van in het begin alles op een heel transparante en overzichtelijke wijze uitgelegd, zowel op financieel vlak als op mogelijke visie naar de toekomst. Het leek me ook snel duidelijk dat ze de expertise en ervaring in huis hadden om de overname tot een goed eind te brengen.

Daarnaast vond ik het belangrijk om zelf aan het roer te staan. Ik wilde zelf het verschil kunnen maken, zonder een sturende of dominerende hand die steeds meekeek. Ik begrijp wel dat dat in een groot bedrijf nu eenmaal niet anders kan, maar ik had daar geen zin meer in.

Uit de talrijke gesprekken met aim.group bleek dat ik wel degelijk volledig zelf het bedrijf zou leiden, dat zij mij oprecht zouden ondersteunen waar nodig en dat we samen het bedrijf op lange termijn zouden laten groeien. Ik was overtuigd en zette de stap.

aim.group en ik zijn vervolgens als tandem beginnen onderhandelen met het bedrijf. Samen beslisten we over elke stap en beslissing. Zo’n overname is een complex proces dat tijd en energie vergt, en niet elke stap is even eenvoudig. Maar we zijn er relatief vlot geraakt.

aim.group geeft me zowel de vrijheid als de nodige steun om van dit bedrijf een waar succes te maken.”

Nu zijn we een aantal jaar verder. Achteraf bekeken klopte de financiële en strategische analyse van aim.group . Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet. DD Engineering groeit bestendig, en ik zie de impact en resultaten van mijn werk. Ook de holding boven DD Engineering zijn we aan het uitbouwen.

Ik krijg zowel de vrijheid als de nodige steun van aim.group om er een succesverhaal van te maken. aim.group is voor mij een klankbord waarop ik kan vertrouwen. En dat is echt wel nodig.

Andere getuigenissen

Stijn Uitterhaegen

Vandapower

Dankzij aim.group kan ik me volledig focussen op wat er toe doet: ondernemen en Vandapower laten groeien.

Tim Florizoone

ESTEE Coating Solutions

De snelheid van uitvoering is bij aim.group zeer sterk aanwezig. De ideeën om de ESTEE Coating Solutions te laten groeien ook.