Willem De Pesseroey

Bestuurder & CEO VM Logistics
Werkervaring

Bestuurder & CEO 
VM Logistics
2022 – …

Operations Director
Katoen Natie
2011-2022

Opleiding

Master in General Management
Vlerick Business School
2010 – 2011

Master in Laws 
UGent
2004 – 2010

Jurist van opleiding, logistieker door ervaring. Na mijn studies rechten aan de UGent en een passage langs de Vlerick Business School, koos ik voor een atypisch carrière pad door in 2011 als International Management Trainee aan de slag te gaan bij de logistieke reus Katoen Natie.

Binnen Katoen Natie vond ik de uitdaging waar ik naar zocht, zo kreeg ik de kans om te werken op verschillende continenten en in verschillende culturen. Ik was jarenlang verantwoordelijk voor een logistiek site in Houston (Texas, US) die als logistieke partner optrad voor de petrochemische industrie, met een focus op behandeling en verwerking van plastics.

Na 8 jaar buitenlandse avonturen, keerde ik terug naar België om er de rol van Operations Director op te nemen binnen Katoen Natie. Een mooie positie, maar de honger om zelf te ondernemen groeide. De uitdaging om zelf een business te runnen en aan het hoofd te staan van een dynamisch bedrijf met korte beslissingslijnen bleef me sterk aanspreken. 

In 2020 kwam ik in contact met aim.group via een gemeenschappelijk connectie. Na een uitgebreide kennismaking duurde het niet lang voor we samen een eerste overnamedossier analyseerden. Een transactie die we uiteindelijk net voor de finish zagen strandden.

We hielden contact en gingen actief in de markt op zoek naar opportuniteiten om samen te kunnen investeren en ondernemen. Zo kwam uiteindelijk VM Logistics op onze radar. Het bedrijf maakt de circulariteit van grondstoffen (voornamelijk plastics en papier) mogelijk. Een markt die ik ken van bij Katoen Natie en bovendien een activiteit met een maatschappelijk aspect.

In het overnameproces waren onze rollen complementair, aim.group kwam de opportuniteit op het spoor, behartigde zich over de financieel-technische aspecten van de overname en ik adviseerde vanuit mijn operationele logistieke kennis. Een sterke tandem.

In het overnameproces waren de onze rollen complementair, een sterke tandem

Ik kijk er ontzettend naar uit om VM Logistics aan te sturen en verder uit te bouwen. Overlater Pieter Goevaers heeft een bedrijf achtergelaten met goede fundamenten en een sterke equipe. Het is aan ons om enerzijds de continuïteit te garanderen en anderzijds het verdere potentieel te ontginnen. Er zal de komende jaren ongetwijfeld veel te doen zijn in de circulaire logistiek.